niedziela, 17 maja 2015

Erin Quon, Briana Stockton - "Terapia sokowa. Czas na juicing"


Juicing – ta moda podbija świat! Świeżo wyciskane soki ze świeżych owoców i warzyw to jeden z najnowszych trendów kulinarnych.

Są prawdziwą bombą witaminową, wzmacniają odporność, dodają energii i urody, oczyszczają organizm z toksyn, są niskokaloryczne i po prostu bardzo smaczne. A możliwości łączenia smaków jest nieskończenie wiele…
 Zdrowe odżywianie oraz aktywność fizyczna są ostatnio w modzie. Na Facebooku, Instagramie, blogach możemy zobaczyć zdjęcia przeróżnych kolorowych napoi. Wiemy, że soki dostępne w sklepach zawierają dodatkowe, szkodliwe składniki. Lepiej zainwestować w sokowirówkę lub wyciskarkę i działać!  Z picia soków płyną same korzyści dla naszych organizmów. Między innymi oczyszczają organizm, ułatwiają zrzucenie zbędnych kilogramów, stymulują metabolizm.

Książka pt. "Terapia sokowa. Czas na Juicing" to idealna propozycja dla osób, które dopiero zaczynają przygodę z sokami oraz dla tych, którzy szukają nowych przepisów na pyszne napoje. 
Lektura ta jest podzielona na cztery części: 
1) Rozbudzanie - soki, które dodają energii i pobudzają metabolizm
2) Energia - pożywne, bogate w witaminy, błonnik i wartościowe tłuszcze soki
3) Oczyszczanie - soki, które oczyszczają organizm z toksyn
4) Ochrona - napoje, które wzmacniają układ odpornościowy

W książce znajduje się ponad 90 przepisów na świeżo wyciskane soki z warzyw i owoców. Jest to skarbnica, która została pięknie wydana w twardej okładce. Znajduje się w niej bardzo dużo zdjęć. Książka kusi, żeby tylko robić soki. 



1 komentarz:

  1. Soki owocowe mają za dużo cukru, więc ich unikam... ale za to warzywne to jest to :)

    OdpowiedzUsuń